Aktiv Rehabilitering

Vill du vara med? Kontakta oss!

Digital Träning

RG erbjuder träning via Zoom för dig som inte har möjlighet att träna på Bosön.

Under träningsterminerna erbjuder våra duktiga instruktörer träning via Zoom. Passen kommer att variera mellan stationsträning, yoga och konditionsträning. Den digitala träningen är ett bra komplement för de som redan tränar med oss på Bosön, men är också en möjlighet för dig som inte har möjlighet att komma till Bosön att få bra träning, anpassad för personer med ryggmärgsskada eller liknande förutsättningar.

Aktiviteterna är kostnadsfria.
DRIV – Spinalis  hittar du all information om inloggning och dem olika passen.

RG-Kurs

På RG:s kurser bor du tillsammans med en erfaren förebild. Det är det absolut bästa sättet att träna till exempel förflyttningar, påklädning och andra situationer du möter under dygnet. Det skapar också en samhörighet där du och förebilden lär känna varandra bättre.

Under dagarna tränar vi rullstolsteknik/gång, styrketräning, konditionsträning, balans, koordination med mera. Fysiska aktiviteter blandas med föreläsningar och samtal.

Målet med kursen är att du ska få ökad kunskap om dina möjligheter. 

RG:s ledare ser till att du får den hjälp du behöver för att kunna tillgodogöra dig allt som kursen erbjuder. Det ger dig möjlighet att fokusera och lägga värdefull tid på att träna på de delar du behöver hjälp med för att utveckla din självständighet.

Ökad självständighet kan innebära att du inte längre behöver hjälp med vissa saker, eller att du hittar sätt att be om nödvändig hjälp och styra ditt liv utifrån din egen vilja. 

Självständigheten och självsäkerheten tillsammans med kunskapen hjälper dig att hitta en väg till en meningsfull vardag, ett aktivt liv med en plats i samhället, ett stabilt socialt nätverk, utbildning och/eller jobb.

Insperationsfilm från introkursen

Min upplevelse av en RG-Kurs

Mostafa 31 år, ryggmärgsskada, C5-6, efter en dykolycka.

”På min introkurs på RG lärde jag mig få på mig byxor och strumpor själv, att ta mig uppför trottoarkanter med mera. Jag blev mycket säkrare och bättre på att ta mig fram med rullstolen. Det var ett riktigt roligt gäng som jobbade som ledare. De fanns tillhands och gjorde så att jag kände mig trygg och hjälpte mig när jag behövde hjälp med det jag inte kunde själv. Det var värdefullt och roligt att få träffa andra i liknande situation. Det gav mig nytt hopp om framtiden och nya vänner och sporter jag älskar, rullstolsrugby och skridskokälke.”

 

Min upplevelse av en RG-Kurs

Abdi 31 år, ryggmärgsskadad sedan september 2018 efter en fallolycka, nivå Th12-L1. 

”Första kontakten med RG och andra ryggmärgsskadade var vid uppsök på sjukhuset. Det var jättebra och det gav mig hopp. Jag åkte på RG-kursen för det kändes viktigt för mig. Att RG har förebilder som är i samma sits är jättebra och viktigt. Man kan fråga dem om allt, till exempel blåsa/tarm, och de svarar på allt och berättar om sina egna erfarenheter. Jag lärde mig att åka i rulltrappor, flytta in och ut i bilen och fick prova några sporter.”