Aktiviteter i Göteborg

För dig i Göteborgsregionen

Rullegruppen

RG Aktiv Rehabilitering (RG) erbjuder gruppträning för dig med en rörelsenedsättning i Pjäshallen, Kviberg, i samarbete med Rehab Alpin och Rullegruppen Göteborg.

RG:s filosofi bygger på fysisk träning för ökad självständighet och en aktiv fritid. Träningen riktar sig till dig som använder rullstol, oavsett diagnos.

Vi koncentrerar oss på att du ska bli vän med din rullstol och förfina din rullstolsteknik. Erfarna ledare ansvarar för träningen.

Detta är en avgiftsbelagd aktivitet.

Kontakt:
E-post rullegruppengoteborg@gmail.com

Vattenträning

Personskadeförbundet RTP erbjuder bassängträning i Högsbo, Göteborg.  Du anmäler dig på goteborg@rtp.se eller 072-526 66 00. Detta är en avgiftsbelagd aktivitet. 

Kajakpaddling

Kajakpaddling är ett härligt sätt att komma nära naturen. På köpet får du förflyttnings-, konditions- och balansträning.

RTP Göteborg arrangerar kajakpaddling på Rossö. Dessutom erbjuds paddling runt Bohus fästning i Kungälv, Göteborg. Anmälan görs till goteborg@rtp.se

Rossö

Vill du komma ut i naturen?
Göteborgs och Bohus distrikt i Personskadeförbundet RTP tre fritidsstugor, som ligger i Rossö naturreservat, söder om Strömstad. De hyrs endast ut till deras medlemmar. Stugorna är anpassade för personer med rörelsenedsättning. Läs mer här https://rtp.se/goteborg/rosso/ samt 
 https://rtp.se/gbg-bohus/bildgalleri-fran-rosso/

 

Skridskokälke på Ruddalen, Göteborg

I Västra Frölunda erbjuds skridskokälke i Skrinnarhallen på Ruddalens isbanor, Musikvägen 55, Göteborg.

Aktiviteten är avgiftsfri, begränsat med platser. 

Anmälan gör du till goteborg@rtp.se eller ring 072-526 66 00.