Våra aktiviteter i projektet

Information om alla evenemang finns på Facebook

Våra aktiviteter i projektet

Genom kurser och workshops ger vi dig som migrant med ryggmärgsskada eller liknande förutsättningar möjlighet att lära dig mer om din situation, dina förutsättningar och dina styrkor. Genom förebilder får du inspiration att öka din fysiska och mentala förmåga som underlättar din vardag.

Workshops

Under en dag får du chansen att uppleva vad Aktiv Rehabilitering kan ge dig. Du träffar andra människor i liknande situation och lär känna förebilder som har levt med sin skada en längre tid. Förebilderna guidar dig genom fysisk aktivitet och samtal. Testa rullstolsteknik, få tips vid förflyttningar och inspireras till att lära dig mer.

 

Kurser

När du är redo att ta nästa steg är du välkommen på en kurs i Aktiv Rehabilitering. Där kommer du att, tillsammans med en anhörig, få möjlighet att utvecklas ytterligare. 

Under kursen visar våra förebilder och ledare på olika möjligheter att leva ett aktivt liv. Du får ökade kunskaper om din situation och hur just du kan leva ett liv med familj, jobb och en aktiv fritid.

Kurser

Vi vill ge dig de bästa förutsättningarna för integrering och delaktighet i det svenska samhället.

Anhöriga

Träffa andra anhöriga för givande diskussioner och erfarenhetsutbyten. Lär dig mer om hur det kan vara att leva med en rörelsenedsättning och få kunskap om hur du kan stötta personen. Få ett nätverk där du känner dig trygg med att prata om allt som rör livet. 

Vi använder oss av Metoden Aktiv Rehabilitering

Vi i RG Integration använder en metod som heter Aktiv Rehabilitering. Den innebär bland annat att du får träffa förebilder som själva lever med en skada liknande din egen. 

Du får tips och kunskaper om hur du kan hantera din vardag, fysiskt och mentalt. Genom att prova och öva får du lära dig mer om din situation, dina förutsättningar och vilka styrkor du har. Allt för att du ska kunna välja det liv du vill ha.

Läs mer om Aktiv Rehabilitering